logo-main.png

Schildercursus op De Nijenshof

ONTDEK DRENTHE OP JOUW MANIER

De schildercursus, die in juli en augustus gegeven wordt, is gericht op het uitleven van de individuele teken- en schilderwensen. Niets moet en alles kan! De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Iedere cursist zal op zijn niveau individueel begeleid worden, waarbij er geen sprake is van competitie. Tijdens deze schildercursus kijken we samen naar jouw schilderwensen en wat je wilt leren. Ook zullen we zo veel mogelijk ‘en plein air’ werken. De prachtige accommodatie beschikt over een eigen atelierruimte en bij mooi weer schilderen we uiteraard buiten.

Er wordt geschilderd met acrylverf of aquarelverf van uitstekende kwaliteit. Elke cursist krijgt een ezel en schetsmaterialen en kwaliteitspenselen in bruikleen. Alle schildersdoeken, papiersoorten en verf zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

PROGRAMMA

Vrijdag

Vrijdagochtend ontvangen we je graag vanaf 11.00 uur met koffie/thee en zoete versnapering. Na een heerlijke lunch start de schilderles om 13.00 uur en wordt de les vervolgd tot 16.00 uur (loopt meestal uit). Renee Dito (eigenaresse van Charme Logies De Nijenshof) heeft een rijke keukenfantasie en alleen al om haar kookkunsten komen gasten jaarlijks of soms zelfs meerdere keren per jaar terug.

Om 18:00 uur word je verwacht voor een aperitief in de sfeervolle lounge of buiten op het terras, waarna een heerlijk diner voor je klaar staat, dat wat ons betreft tot laat mag duren.

 

Zaterdag

Zaterdag zijn er na het uitgebreide ontbijt ook weer lessen van 11.00-13.00 uur. Zaterdag-middag kun je voor een kleine vergoeding een dagdeel de omgeving gaan verkennen samen met Renee Dito, als je dat wilt, zij geeft vele tips en mogelijkheden hiervoor op haar website: BeleefTours. Blijven schilderen kan natuurlijk ook. Plezier in het creëren en genieten staat centraal tijdens deze creatieve dagen.

Zondag

Na het ontbijt gaan we afhankelijk van het weer lopend of per e-car van BeleefTours /per Landrover naar een buitenlocatie midden in de natuur om daar te schilderen. Bij slecht weer zullen we gaan schilderen in de bijzondere kassen van de voormalige tuinbouwschool in Frederiksoord.

 

Tijdens de lunch zal Renee Dito ons daar meer vertellen over de rijke historie van deze omgeving en de Maatschappij van Weldadigheid. 's Middags schilderen we samen verder en gaan we tegen 15.00 uur weer terug naar De Nijenshof. Dan is het tijd om de gemaakte werken te bewonderen en samen te proosten op alle resultaten van een geslaagd schilderweekend! We verzorgen een kleine snack voordat iedereen ontspannen huiswaarts gaat.

De schilderweekends raken snel ‘vol’ doordat we een maximum van 6-8 cursisten per weekend aanhouden.