Schilderweekend bij 

Art & Wellness Hotel Huis ten Wolde

ONTDEK DRENTHE OP JOUW MANIER

De schildercursus, die gegeven wordt van 24-26 juli 2020, is gericht op het uitleven van de individuele teken- en schilderwensen. Niets moet en alles kan! De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Iedere cursist zal op zijn niveau individueel begeleid worden, waarbij er geen sprake is van competitie. Tijdens deze schildercursus kijken we samen naar jouw schilderwensen en wat je wilt leren. Ook zullen we zo veel mogelijk ‘en plein air’ werken. 

Er wordt geschilderd met acrylverf of aquarelverf van uitstekende kwaliteit. Elke cursist krijgt een ezel en schetsmaterialen en kwaliteitspenselen in bruikleen. Alle schildersdoeken, papiersoorten en verf zijn bij de cursusprijs inbegrepen. 

PROGRAMMA

Vrijdag

Vrijdagochtend ontvangen we je graag bij het Art & Wellness Hotel Huis ten Wolde vanaf 11.00 uur met koffie/thee en zoete versnapering. Na een heerlijke lunch  start de schilderles om 13.00 uur en wordt de les vervolgd tot 16.00 uur (loopt meestal uit). De keukenbrigade van het Art & Wellness Hotel Huis ten Wolde heeft er veel zin in om ons deze dagen te verwennen.

Om 18:00 uur word je verwacht voor een aperitief in de sfeervolle lounge of buiten op het terras, waarna we samen iets lekkers uitkiezen van de kaart voor het diner. 

 

Zaterdag

Zaterdag zijn er na het uitgebreide ontbijt in het hotel ook weer lessen van 11.00-13.00 uur. Zaterdag-middag kun je voor een kleine vergoeding een dagdeel inspiratie opdoen in Museum De Proefkolonie Frederiksoord. Blijven schilderen kan natuurlijk ook. Net wat het weer ook toelaat. Plezier in het creëren en genieten staat centraal tijdens deze creatieve dagen.

Zondag

Na het ontbijt gaan we afhankelijk van het weer lopend (of met de auto van De Kunststudio) naar een buitenlocatie midden in de natuur om daar te schilderen. Bij slecht weer zullen we gaan schilderen in de bijzondere kassen van de voormalige tuinbouwschool in Frederiksoord.

 

Tijdens de lunch zal Merel jullie daar meer vertellen over de rijke historie van deze omgeving en de Maatschappij van Weldadigheid. 's Middags schilderen we samen verder en gaan we tegen 15.00 uur de gemaakte werken bewonderen en proosten op alle resultaten van een geslaagd schilderweekend!

 

We verzorgen een kleine snack en gaan daarna gezamenlijk terug naar het hotel om onze spullen te pakken voor vertrek naar huis.

De schilderweekends raken snel ‘vol’ doordat we een maximum van 6 cursisten per weekend aanhouden.